Plog

In navolging van Maartje Luif en een blogje dat ik ooit schreef voor Villa Kakelbont (klik vooral op de links!), wil ik graag de volgende dagen een plog bijhouden. Dat is een soort dagboekverslag met foto’s, maar dat wist u vast al. Hieronder alle fantastisch spannende dinges die ik vandaag deed. Ja, ja, het leven van een schrijfster is werkelijk een bloedstollende rollercoaster.

6:00u

Ik sta – zoals ik al een paar dagen noodgedwongen doe – veel te vroeg op. Ik drink een kop sterke koffie, maak vers fruitsap, drink een kop sterke koffie en doe mijn uiterste best om wakker te blijven. Wanneer dat niet lukt, drink ik nog een kop sterke koffie. En desnoods nog een en nog een.

Tussen het voederen en voeren van de gezinsleden door, ruim ik de keuken en de woonkamer op. In mijn hoofd maak ik een lijstje van wat er de rest van de dag zoal moet gebeuren en krijg prompt een eerste kleine paniekaanval. Geen idee hoe ik alle activiteiten in de pakweg 18 volgende uren zal proppen. Maar het lijkt het proberen waard.
En het levert plaatjes op voor de plog – ook niet onbelangrijk 😉

gezond ontbijt

8:45u

Nog net even de tijd om enkele papieren af te printen. Over precies een kwartier word ik in Spikkerelle (de redelijk schitterende theaterzaal van Avelgem) verwacht om de techniek voor het optreden van Gedichtendag te overlopen. Dit is het zicht vanuit mijn bureau, trouwens. Al moet ik er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat het de eerste keer in dagen was dat het zo mooi was.

room with a view

9:00u

Net op tijd de afspraak gehaald. Een half uurtje alles overlopen met technieker Jeroen (sorry, sorry, sorry! Mijn brein kan dat soort technische dinges echt niet langer dan een week onthouden) zorgt ervoor dat een tweede paniekaanval wordt vermeden. En dan is alles klaar voor de grote repetitie deze namiddag. Nog even langs bij de liefste vriendin die straks komt helpen, en dan naar huis.

De fantastische tentoonstelling die dezer dagen de expositieruimte en de foyer van Spikkerelle siert, is van mijn nichtje Hannah Cornelus. (Als u er nog niet bent geraakt: foei! En ook: haast u. Er is nog tijd tot ergens halfweg februari.)

2014-01-29 09.30.31

10:30u

Nog een paar voorbereidingen voor de repetities: draaiboek afwerken, teksten printen en dat soort dingen meer.

11:15u

Tijd om te koken. Gelukkig heb ik sinds enige tijd de gewoonte ontwikkeld om een weekmenu samen te stellen. Dat bespaart me een hoop gedoe bij het beslissen wat er gegeten moet worden. Voor vandaag ben ik zo slim geweest om iets eenvoudigs te plannen. Vlees en vegetarisch: voor elk wat wils.

materiaal om te koken

13:00u

Alweer in Spikkerelle. Over een half uur komen de eerste leerlingen aan voor de generale repetitie. Ik heb klank en licht onder de knie (dankzij a little help from my friend) en begin met het testen van mijn geluidsopnames. De zoemende vlieg klinkt fantastisch!

19:20u

De repetitie is voorbij. Nog even wachten op collega Bart, zodat ik hem de sleutels kan overhandigen en mijn beperkte kennis van klank en licht overbrengen. (Ik hoop dat hij er met die basiskennis min of meer uit raakt. En dat het brandalarm niet afgaat. En dat er geen andere onaangename toestanden gebeuren die enige gevorderde kennis der techniek vereisen!)
Daarna nog de Dochter ophalen van de les notenleer en dan naar huis.

2014-01-29 17.21.31

21:00u

Klaar. Tijd voor een warm bad, thee met honing voor de zere keel en naar bed. Morgen ben ik er weer met een nieuw verslag. Hopelijk een vurige, ronkende beschrijving van een prachtig optreden.
De leerlingen zijn er alvast klaar voor.

Spread the love

Eén gedachte over “Plog

  • 30 januari 2014 om 9:44
    Permalink

    Tine ! Je hebt maar één keer gegeten !! 😉
    Ik blijf volgen ! Leuk.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *