De eerste doos

De eerste (échte) dag van 2018

2 januari. Dit is officieel de eerste dag van het nieuwe jaar. Gisteren tel ik dus gemakshalve niet mee. Veel verder dan uitslapen, een glaasje drinken bij de familie, opruimen en restjes wegwerken ben ik immers zoals gewoonlijk niet geraakt. Maar vanaf vandaag ga ik weer aan de slag – met de kerstversiering.

Nog nooit eerder zo vroeg geweest

Het eerste wat eraan moet geloven zijn de hopen decoratie die her en der door het huis slingeren.
Nu ben ik een redelijke ramp wat kerstversiering betreft. Door mijn onfeilbare neiging tot procrastinatie staat de kerstboom er meestal pas een dag of twee voor het eigenlijke feest, om vervolgens veel te lang te blijven staan. Want er moet toch een beetje van genoten worden. En eerlijk: als er één ding is waartegen ik nog meer opzie dan tegen het versieren zelf, is het wel het weghalen van al dat spul.
Noot: ik heb ook best veel kerstversiering. Dat is omdat ik… euh… een hoarder ben. Zo. Het is eruit. Het is nu eenmaal de trieste waarheid: als ik van iets houd, dan ga ik dat verzamelen. Boeken, bijvoorbeeld. En schriftjes, honden en schilderijen. En sinds een aantal jaar dus ook kerstballen en aanverwanten. In alle mogelijke kleuren, vormen en formaten. Zodat ik over het hele huis schitterende kersttaferelen kan maken. De Echtgenoot wordt er af en toe een beetje onpasselijk van.

Maar niet dit jaar!

Want dit jaar ben ik er ontzettend vroeg bij. Ik ben er namelijk vandaag al aan begonnen. De kerstboom mag nog even blijven, maar alle andere versierdinges moeten eraan geloven.
Hierbij – in primeur voor deze website – een voor en na:

kerstversiering

verpakt

Kerstballen in de palmboom

Ik heb namelijk besloten dat de kerstversiering mee gaat naar Costa Rica. En omdat ik graag zo snel mogelijk wil vertrekken, heb ik vandaag mijn eerste verhuisdoos ingepakt.
Zo schiet het lekker op.
En wie weet.
Als ik vanaf nu elke week een doos inpak, raak ik misschien wel klaar tegen de zomer.

Ik ben van plan om lekker veel te bloggen over onze verhuis – van inpakperikelen tot het definitieve vertrek en de aankomst ginder. Volgen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

 

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *