Dingen die ik ga missen #1

De sneeuw.

Ik weet het, dat is een boude opmerking voor iemand die op het punt staat naar de Caraïben te verhuizen – ach ja. Wist u dat nog niet? Wij vertrekken volgende zomer naar Costa Rica. Voor eeuwig en altijd. Maar later meer daarover.
Toch is het zo: ik zal de sneeuw missen. Al moet ik daar meteen aan toevoegen dat ik dat gure winterweer vooral erg mooi en leuk en fijn vind wanneer ik binnen mag zitten. Met een warme gemberthee of een koffie en chocolade binnen handbereik en mijn knieën tegen de centrale verwarming.

Want eigenlijk hou ik helemaal niet van de kou.

Dat komt goed uit, nietwaar 🙂
Ja, ik kan tamelijk lyrisch worden van de herfst en de winter. Omdat ik ze zo mooi vind. Zo inspirerend. Zo gezellig om te schrijven. Maar alweer: van achter het vensterglas. Of door de lens van mijn camera. De kou die ermee gepaard gaat, vind ik net iets minder. Ik krijg daar zeer van aan mijn botten. En dat wordt ieder jaar een beetje erger.

Enfin. Dit is dus onze laatste winter hier.

Bij wijze van afscheid, deze mooie foto van onze tuin. Wie zich geroepen voelt, kan ons huis kopen. Met die mooie tuin erbij en al. Want we zijn niet van plan om terug te komen. Enfin, wel af en toe een keertje. Op vakantie of op familiebezoek of zo. Maar niet voorgoed, tiens.

Het venster met de warme chauffage voor uw koude knieën krijgt u er gratis en voor niks bij!

 

Spread the love

Eén gedachte over “Dingen die ik ga missen #1

 • 13 augustus 2018 om 1:13
  Permalink

  Beste Tine

  ik ontdek nu je blog naar aanleiding van een artikel in de krant over je vertrek wegens aanhoudend racisme. Moedige en eerlijke beslissing.
  Is het huis al verkocht? staan er ergens foto’s van het huis? Waar wonen jullie?

  in ieder geval veel succes

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *