Over mij

Dit ben ik

Dit ben ik.

Ik werd geboren. Het is bijzonder lang geleden en het gebeurde in Waregem. Op 15 december 1970 om precies te zijn. Het was een fantastische dag met heel veel tranen, kadootjes, vieze pampers en een spatje sneeuw. Vanaf die dag begon mijn moeder langzaam maar zeker haar gehoor te verliezen.

Ik groeide op in een soort prehistorie: de flatscreentelevisie moest nog worden uitgevonden en van cd-spelers hadden we nooit gehoord. We gingen allemaal met de fiets naar school en de telefoon zat met een draad vast in de muur. Als we naar muziek wilden luisteren moesten we zelf zingen, of gingen we met ons oor tegen de houten radio hangen.

Ik stopte mijn zakdoek in mijn mouw of in mijn kousen, die ik tot net onder de knie optrok. Ik zag er uit alsof ik overal bulten had.

School vond ik het beste wat ooit werd uitgevonden: ik leerde lezen en schrijven. Stilzitten, zwijgen en straf schrijven nam ik er graag bij. Door mijn straffe stemgeluid werd ik de 'Klokke van het Klooster' genoemd... Een paar jaar later vond ik school het ergste wat ooit werd uitgevonden.

In mijn hoofd ben ik nog ongeveer even oud als op de foto hierboven. Dit is wat ik het allerliefste doe: schrijven, lezen, spelen, kletsen en reizen. En het liefst alles tesamen, met het hele gezin en een hoop vrienden erbij.