Er was eens

Er was eens…
een man die de wereld mooier wilde maken. Daar had hij een gave voor. Zijn handen waren instrumenten waarmee hij wonderlijke dingen kon maken. Van een simpele draad in ijzer maakte hij een juweel en legde dat om de hals van de vrouw van wie hij hield. En zie: de wereld schitterde net iets meer dan voorheen. Hij maakte nog een juweel, en nog een en nog een. Kleine parels waren het, die alledaags materiaal in iets edels veranderden.

Toen besloot de man dat hij een stap verder wou. In plaats van ijzer gebruikte hij nu zilver. Opnieuw maakte hij een juweel en legde dat om de hals van de vrouw en de dochter van wie hij hield. Na het zilver volgden edelstenen, parels en goud. Zijn vrouw en dochter konden al dat moois niet alleen meer dragen, dus begon de man een winkel. Almaar meer vrouwen tooiden zich met zijn juwelen. En zie: de wereld schitterde steeds meer.

Maar toen gebeurde er wat.

Op een dag voelde de man zich niet zo goed. Zijn lijf reageerde vreemd op de stoffen waarmee hij zijn juwelen maakte. Hij ontwikkelde een allergie en kon niet langer uren aan een stuk in zijn geliefde atelier bezig blijven. De man tobde. Hoe kon hij de wereld mooier maken als hij zijn ambacht niet meer kon uitvoeren?
Gelukkig waren zijn handen instrumenten waarmee hij ook andere wonderlijke dingen kon. Nu maakt de man tuinen mooi. Oude, vermoeide bomen snoeit hij weer jong, wild meanderende hagen brengt hij in vorm, bermen vol onkruid tovert hij om tot een bloemenperk en van een simpel gazon maakt hij paradijs.

En de juwelen?
Die maakt hij nog steeds. Af en toe. Wanneer het werk in de tuin er op zit. Wanneer iemand hem nodig heeft om zichzelf en de wereld mooier te maken.

 

(Benieuwd naar het vervolg? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief-er-was-eens, of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/er.was.eens.avelgem)

 

Eén gedachte over “Er was eens

  • 10 juli 2015 om 11:34
    Permalink

    Hey Tine,

    jammer dat we zo ver uiteen wonen. Lees graag jou tekstjes allerhande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *